ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ – еко-мониторинг и иновативни технологии

Привлекателен еко-район за живеене, бизнес и туризъм

Модул за описване на граници и точки от геолокацията на защитените територии и водните басейни на рибарската територия

Модулът е организиран на основата на информационен слой на Гугъл Карти (Google Map). Той предоставя всички функционални възможности, разработени от Гугъл: намиране на маршрути и пътища - от нашето, моментно местоположение до крайната точка на нашето пътуване (воден басейн или съответния защитен обект); измерване на разстояния между населени места, обекти за риболов от точка до точка и други; подаване на сигнали за природни бедствия, нерегламентирани дейности или аварии с маркиране на геолокацията на съответния инцидент - с отбелязване на нашето местоположение; защриховане на терени върху картата и обозначение на граници - обозначение на петната на горски пожари, наводнени територии, защитени обекти и други. Модулът предоставя всички видове карти - транспортни, теренни, спътникови и т.н. Към всички карти е включена функцията Google Street View и могат да бъдат наблюдавани снимки и видео в определени точки - предимно в урбанизираните територии и местности. За адаптацията на информационния слой на Google Map към рибарската територия са отбелязани основните водни и защитени обекти заедно с кратки технически описания.

Язовир Въча, Западни Родопи, Област Смолян, Област Пазарджик, Област Пловдив

866 , 4819 Osikovo, , Bulgaria
Географска ширина (г.ш.): 41.931900 | Географска дължина (г.д.): 24.438299

Граници, геолокация, "горещи точки" и основни параметри на язовир Въча

В информационния слой на Google Карти имате възможност да измервате разстояния, да намирате маршрути и да обозначавате с "горещи точки" изменения или нарушения в климатичната и природна среда на язовир Въча.

Разположен е в Родопите, по поречието на река Въча, на границата между Област Смолян, Област Пазарджик, Област Пловдив - в землището на общините Кричим, Девин и Брацигово. Язовирната стена отстои по на 10 километра югозападно от Кричим и югоизточно от Брацигово, а завиряването е на 12 километра североизточно от Девин.

Част е от каскадата "Доспат-Въча". Ограничен е от най-високата язовирна стена в страната - 144,5 м. Той е най-големият язовир на реката и сред от най-големите в България изобщо. Дълъг е около 10 км - от стената при почивна станция "Антонивановци" до завиряването при с. Михалково.

Водите на язовира се използват за напояване на Пловдивското поле. В язовира вирее голямо разнообразие от риба - бял амур, платика, бяла риба, бабушка, каракуда, кефал, костур, скобар, сом, уклей, слънчева риба, шаран, червеноперка и щука. Поради това е много известно място за риболов.

360px-Relief_Map_of_Bulgaria_Vacha.jpg
Местоположение в България: 41.9319° с. ш. 24.4383° и. д.

Ако наблюдавате промени в климата, пожари, наводнения; нерегламентирана и незаконна човешка дейност в района на Язовир Въча и желаете да сигнализирате или да предадете данни чрез своя телефон, моля кликнете (Нужна е регистрация в сайта!)


Публикувано от Администратор на 21-09-2021

Local_Green_Deal_banner.jpg